Salvia's


De passie voor deze rijkbloeiende plantensoort neemt ieder jaar nog steeds toe. Hoe kan het ook anders, de diversiteit is enorm, de bloeitijd is lang en het kleurenpallet uitgebreid.


Wij kweken de 1-jarige soorten, zoals de hemelsblauwe Salvia 'Cambridge, de koninklijk blauwe 'Oxford', maar ook de 'White Trophy' en de 'Pink Ice'.


Vaste Salvia planten zijn er ook, robuust en stevig, onmisbaar in iedere border. Denk hierbij aan Salvia nemerosa soorten als Caradonna, Snow Hill, Blue Hill en Amethyst of  de rose pluimvormige Schwellenberg. Salvia forskaohlei is een andere goed winterharde Salvia soort, onderschat weliswaar, maar een pracht in iedere tuin vanwege zijn rijke bloei.


En dan natuurlijk de kuipplanten. Langbloeiend, soms tot ver in de herfst met hun hoge lange aren. Meest bekend is de purper blauw bloeiende Amistad, andere nieuwe toppers zijn Curviflora, Magenta Magic en Fancy Phyllis.

Van de Salvia splendens groep zijn bekende soorten zoals 'Love and Wishes', 'Wendy's Wish', 'Ember's Wish' en 'Kiss and Wishes' bij ons te vinden.

Deze kuipplanten doen het ook zeer goed in de vollegrond en het proberen waard.


Halfheesters, onder te verdelen in greggii, microphylla en jamensis, geven een overdaad aan bloemen van juni tot ver in oktober in de mooiste kleuren, van wit en geel tot donker paars.


Op de pagina assortiment vindt u een ruim aanbod van Salvia's